Filistinlilerin siyonist rejim aleyhindeki gösterileri sürüyor

  • 16 Nisan 2016
  • 841 kez görüntülendi.
Filistinlilerin siyonist rejim aleyhindeki gösterileri sürüyor

İRİB ajansının bildirdiğine göre, Filistinliler düzenledikleri gösterilerde siyonistler için yapılan site projelerinin durdurulmasını isterlerken, Filistin halkının intifada ve direnişinin devam edeceğine vurgu yaptılar.

İşgal güçlerinin dün (15 Nisan Cuma) Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde işgale ve Yahudileştirme projelerine karşı düzenlenen yürüyüşlere müdahalesi sonucu onlarca Filistinli ve yabancı aktivist yaralandı.

İşgal güçleri Ramallah’ın batısındaki Bel’in beldesinde Cuma namazının ardından düzenlenen haftalık protesto yürüyüşüne müdahale etti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre işgal güçleri yürüyüşe müdahale sırasında göstericilerin üzerine plastik mermi, ses bombası ve bir kilometre uzağa fırlatılabildiği için “füze” adı verilen göz yaşartıcı bombalardan yağdırdı.

İşgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve ses bombası atması sonucu Şa’bu’l-Heva bölgesinde zeytin ağacı ve hububat ekili onlarca dönümün alev aldığı ifade edildi.

Ramallah’ın batısındaki Nebi Salih beldesinde işgal güçleriyle yaşanan çatışmalarda çok sayıda kişinin yaralandığı ve Filistinli gençlerin işgal güçlerini taşladığı bildirildi.

Ramallah kentinin kuzeyindeki El-Celzun Kampı girişinde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi.

İşgal güçlerinin Kefer Kaddum beldesinde düzenlenen haftalık yürüyüşe sert bir şekilde müdahale etmesi sonucu onlarca kişi yaralandı.

Bu arada Gazze’de de Kızılhaç Örgütü’nün temsilcilik binası önünde Filistinliler gösteri düzenlediler.

Gazzeliler, terör rejimi İsrail cezaevlerindeki Filistinli esirlerin serbest bırakılmasını istediler.

Bu arada terör rejimi cezaevlerinde en az 7 bin Filistinli esirin tutulduğu belirtiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.