Firuzabadi: Suudi Arabistan IŞİD’i Finanse Ediyor…

  • 17 Aralık 2014
  • 731 kez görüntülendi.
Firuzabadi: Suudi Arabistan IŞİD’i Finanse Ediyor…

İran Genelkurmay Başkanı Firuzabadi, Suudi Arabistan’ın petrol satışından elde ettiği gelirleri IŞİD ve diğer terörist grupların hizmetine aktardığını öne sürerek, bu ülkeyi IŞİD’in kurucusu olmakla suçladı
İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Hasan Firuzabadi, Suudi Arabistan’ı terör örgütü IŞİD’i finanse etmekle suçladı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamasında Firuzabadi, “Suudi Arabistan’ın petrol gelirleri, IŞİD gibi terörist ve aşırı grupların hizmetinde. Suudi Arabistan, petrol üretimini arttırarak Batı’yı yakıt açısından güvence altına alıyor. Bu ülke, IŞİD gibi terörist grupların kurucusu ve organizatörüdür, satışlarından elde edilen dolarları söz konusu örgütlere harcıyor” iddiasında bulundu.

Firuzabadi, “Suudi Arabistan gibi IŞİD’i destekleyenler yüzünden bir yandan bölge ülkeleri yaklaşık 500 milyar dolar zarar etti, diğer yandan da mali krizle karşı karşıya kalan Batılı güçlere 300 milyar dolar mali destek sağlanmış oldu” ifadesini kullandı.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine de değinen Firuzabadi, şu görüşleri savundu:

“İŞİD, dünyaya ve insanlığa karşı tehlike olarak nitelendirildiğinde Amerika ve bu örgütün destekçileri, söz konusu örgüte karşı birleşti ve taktiksel hareketlerde bulundu. Fakat uygulamada, bu örgüte mali ve silah yardımı yapmaya devam ediyorlar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.