FKİK, Kendi İhtiyacı Olan Müzakereler İçin Şart Öne Sürdü.

  • 30 Mart 2015
  • 887 kez görüntülendi.
FKİK, Kendi İhtiyacı Olan Müzakereler İçin Şart Öne Sürdü.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Yemen Ensarullah hareketiyle diyalog ve Yemen buhranının çözümü konusunda üç şart öne sürdü.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri Abdul-Latif Ez-Ziyani, Yemen Ensarullah hareketinden müzakerelerin yeniden başlaması ve Yemen krizinin halli konusunda ellerindeki silah ve teçhizatları iade ederek, idari merkezlerden dışarı çıkıp, Mansur Hadi’nin iktidara geçmesi gibi yasalara uyulması ve kurumların görev yapması için uygun ortamı hazırlamalarını istedi.

Ez-Ziyani, Şerm’uş Şeyh’teki Arap Birliği Zirve toplantısında, Miladi 2011 tarihinden beri Yemen krizinin başlaması ve FKİK’nin önceki planları ve icra yöntemlerini de ele aldı.

FKİK ve Suudi Arabistan ve müttefikleri Yemen’in firari müstafi cumhurbaşkanı Abdurrabe Mansur Hadi’yi kanuni cumhurbaşkanı olarak kabul edip iktidara geri dönmesini desteklemektedir.

Mansur Hadi Eylül ayında Ensarullah halk hareketinin başkent Sana’ya girmesinin ardından, görevini bırakarak Aden’e kaçmıştı.

Öte yandan Mansur Hadi’nin, Perşembe günü Suudi Arabistan’ın Yemen topraklarına saldırmasıyla birlikte Yemen dışına kaçtığı, Arabistan ve müttefiklerinden Yemen’e saldırmalarını istediği gelen haberler arasında.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.