Foto: Ayetullah Bahru’l Ulum, Hakk’a yürüdü

  • 09 Nisan 2015
  • 1.368 kez görüntülendi.
Foto: Ayetullah Bahru’l Ulum, Hakk’a yürüdü

1927 yılında Necef’te doğan Ayetullah Bahr’ul Ulum’un 50’nin üzerinde değerli eseri bulunmakta…

Bir süredir Necef’in Sadr Hastenesi’nde tedavi gören Irak alimlerinden Ayetullah Seyyid Muhammed Bahru’l Ulum dün sabah saatlerinde 88 yaşında hakkın rahmetine kavuştu.

Merhumun oğlu Seyyid İbrahim Bahru’l Ulum, kısa bir bildiri yayınlayarak Irak halkına başsağlığı diledi. Saddam ve Baas rejimine muhalefetiyle bilinen Ayetullah Bahru’l Ulum, bu muhalefeti sebebiyle yıllarca doğduğu şehir olan Necef ve anavatanı Irak’tan uzakta yaşadı.

Saddam’ın devrilmesinden sonra Irak’a dönen Ayetullah Bahru’l Ulum, Irak Yönetim Konseyi üyeliğine atanmış ve iki dönem konseyin başkanlık görevini üstlenmişti. Irak’ta İslami hareketin asli unsurlarından biri olan Ayetullah Bahr’ul Ulum, siyasi gruplarla çok yönlü irtibatı olması nedeniyle tüm Irak halkı tarafından sevilen ve saygı duyulan birisiydi.

1927 yılında Necef’te doğan Ayetullah Bahru’l Ulum’un tarih, usul, fıkıh ve siyaset alanlarından 50’nin üzerinde değerli eseri bulunmakta.

Ayetullah Bahru’l Ulum’un vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayınlayan İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Efhem, Irak halkına ve merciilik makamına başsağlığı diledi.

BahrulUlum1 BahrulUlum2 BahrulUlum3 BahrulUlum4 BahrulUlum5 BahrulUlum6 BahrulUlum7 BahrulUlum8

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.