Foto: Fua ve Keferya Halkının Tahliyesinde Son Durum

  • 23 Nisan 2017
  • 9.518 kez görüntülendi.
Foto: Fua ve Keferya Halkının Tahliyesinde Son Durum

Bu anlaşma Keferya ve Fualı sekiz bin sakinin, el-Zebdani ve Medaya bölgelerinden tüm silahlı kişiler ve ailelerinin İdlib şehrine doğru gönderilmesi karşılığında Keferya ve Fua’dan çıkması yönünde idi.

Aynı zamanda yaklaşık bir hafta önce beş bin Fua ve Keferya sakini söz konusu bölgelerden çıktıktan sonra, Halep’te kısa bir süre kendileri için hazırlanmış yerleşim yerlerine ulaştıktan sonra, Suriye’nin başta Lazkiye, Humus ve Şam olmak üzere diğer şehirlerine aktarıldılar.

Anlaşmanın ikinci turunda, Keferya ve Fua halkından üç bin kişinin Halep’e girmesi gerekirken, teröristler halkı iki günü aşkın çok zor bir durumda beklettiler.

Bu rapora göre; Fua ve Keferya halkı Halep’e girdikten sonra, Cebrin bölgesinde kendileri için hazırlanmış geçici yerleşim yerlerinde kaldılar.

Bu vatandaşlar bir süre sonra;  Lazkiye, Humus ve Şam eyaletlerine gönderilip, bundan sonra bu eyaletlerde yaşayacaklar.

Sekiz bin Keferya ve Fua halkının çıkması karşılığında, 2700 silahlı kişi Zebdani, Medaya ve el-Cebel el-Şarki’den İdlib’e gönderildi. Aynı zamanda Iraklı gruplar tarafından tutuklanmış aralarında şehzadelerinin de bulunduğu 27 Katar vatandaşı, Keferya ve Fua’dan çıkması anlaşılan vatandaşlara izin verildikten sonra, serbest bırakıldı. Katar söz konusu anlaşmada teröristlerin en önemli destekleyicilerinden biri idi.

Teröristler, Keferya ve Fua’dan çıkması gereken Suriyeli vatandaşların, ilk 5000’lik grubunu günlerce zor bir durumda bekletti ve korkunç bir cinayette, bir tekfirci terörist kendisini bu mazlum vatandaşlar arasında patlattı. Bu cinayet sonucu 300’ü aşkın kişi canını kaybetti veya yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.