Foto: Nijerya Ordusu, Nijerya Hizbullahı Liderinin Evine Saldırdı, Onlarca Müslümanı Şehid Etti

  • 13 Aralık 2015
  • 1.496 kez görüntülendi.
Foto: Nijerya Ordusu, Nijerya Hizbullahı Liderinin Evine Saldırdı, Onlarca Müslümanı Şehid Etti
Nijerya ordusu, geçen yıl yaşanan olayın yıl dönümünde yine Müslümanlar üzerine ateş açtı.
Nijerya’nın Zaria kentinde geçen yıl yaşanan ve onlarca Müslüman’ın hayatını kaybetmesine neden olan olayın yıl dönümünde yine olaylar yaşandı.

Nijerya ordusu genel kurmay başkanı Alex Badeh’e ait konvoy Zaria kentinde geçiş yaptığı sırada, halkın konvoyun ilerlemesini durdurmak amacıyla konvoyun önünü kesmesinin ardından açılan ateş sonucu ölü ve yaralıların olduğu bilgisi geldi.

Nijerya Hizbullahı lideri İbrahim ez-Zekzaki’nin, Boko Haram’ın işlediği cinayetlerin ardından anma merasiminde yaptığı konuşma esnasında yaşanan olayda onlarca kişinin ölmesinden şüphe duyuluyor. Zekzaki’nin üç oğlu geçen yıl ordunun açtığı ateş sonucu şehit edilmiş ve bir oğlu da o esnada bölgede olmadığı için kurtulmuştu.

Ordunun ise Şeyh Zekzaki’yi tutuklamak amacıyla bölgeden geçtiği ve evinin etrafının muhasara altına alındığı, halkın ise konvoyun geçişine izin vermediği için askerin halka müdahale ettiği son gelen haberler arasında.

Şeyh Zekzaki’nin evinin zırhlı askeri araçlarla abluka altına alındığı, ancak evin çevresinde insan zinciri oluşturan halk kitlelerinin ise ordu güçlerinin Şeyh Zakzaki’yemüdahalesine izin vermemekteler.

Bazı kaynaklar bu olayda en az 35 kişinin askerler tarafından katledildiğini bildirmekteler.

Bu saldırının, Nijerya askerlerinin dün Zaria şehrinde Bakiyetullah Hüseyniyesine yönelik düzenledikleri saldırı ardından yapılmakta olduğu belirtilmektedir.

Nijerya ordusu 2014 yılında da Kudüs günü dolayısıyla düzenlenen törene saldırması sonucu Nijerya müslümanlarının liderinin üç oğluyla birlikte bir çok müslümanı şehid etmişti.

nijerya 1 nijerya 2 nijerya 3 nijerya 4 nijerya 5 nijerya 6 nijerya 7 nijerya 8 nijerya 9 nijerya 10 nijerya 11 nijerya 12 nijerya 13 nijerya

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.