Fransa konsolosundan Irak’ın içişlerine kışkkırtıcı açıklama

  • 25 Aralık 2016
  • 1.121 kez görüntülendi.
Fransa konsolosundan Irak’ın içişlerine kışkkırtıcı açıklama

Irak devleti ve halkının IŞİD terör örgütüne karşı mücadelede ülkenin bütünlüğü ve dayanışmasını sağlama yönündeki girişim ve çabalarına paralel olarak Fransa’nın Kürdistan bölgesindeki konsolosu yaptığı açıklamada Irak Kürdistan Bölgesinin bağımsızlık zamanının geldiğini bildirdi.

France 24 televizyonunun bildirdiğine göre Fransa’nın Irak Kürdistan bölgesindeki konsolosu Fredric Tisso kışkırtıcı bir açıklamada bulunarak, Irak Kürdistan bölgesinin bağımsızlığı için bir halk referandumuna gidilmesi için tüm şartların uygun olduğunu bildirdi.

Irak’ın toprak bütünlüğünün korunması yönünde Irak hükümetinin girişimlerine değinmeyen Fransa’nın Irak Kürdistan bölgesindeki konsolosu Fredric Tisso, Kürdistan meseleleri ve Kürtlerin ülküleri ile ilgilenmenin kendi görevleri arasında olduğunu, bunun için de Irak Kürdistan bölgesinin bir an evvel bağımsız olması gerektiğine inandığını söyledi.

Fransa’nın Irak’ta bu konuda bir referandumun düzenlenmesi için tüm çabasını göstereceğini belirten Fransız konsolos, Kürt halkının kendi kaderini artık kendi eline alması gerektiğini bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.