Fransa saldırısını El Kaide üstlendi.

  • 10 Ocak 2015
  • 1.217 kez görüntülendi.
Fransa saldırısını El Kaide üstlendi.

      Fransa saldırısını El Kaide’nin Arap Yarımadası’ndaki kolu üstlendi.

       El Kaide’nin Yemen’deki kolunun lideri saldırıların Hazreti Muhammed’e hakaret içeren karikatürler nedeniyle düzenlendiğini söyledi.

Fransız yayın organı BFM TV, Kuaşi kardeşler ve Amedy Coulibaly ile operasyondan önce telefonla görüşme yaptığını duyurdu.

BFM TV, markete silahlı baskın düzenleyen Amedy Coulibaly ile görüşmesinde, Coulibaly’nin Kuaşi kardeşlerle eş güdümlü hareket ettiğini ve daha önce anlaştıkları yönünde ifadeler kullandığını açıkladı.

      Aynı medya organında Kuaşi kardeşlerle yapılan telefon görüşmesinde, iki kardeş, sivilleri öldürmediklerini ifade etmişler. Bunu üzerine radyo görevlisi, “Charlie’de öldürdüğünüz çalışanlar ne olacak” diye sorunca, Kuaşi kardeşler karikatüristleri suçlu oldukları için öldürdüklerini söylemişlerdi.

      Charlie Hebdo dergisine yönelik yapılan silahlı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetmiş ve olayın faillerinin firar etmesiyle bu saldırı üç günlük bir krize dönüşmüştü. Daha sonra polis operasyonunda söz konusu 3 militan öldürülürken bu olayda rehinelerden de iki kişi öldürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.