Fransa’da göstericiler ile polis arasında çatışma: 40 yaralı, çok sayıda gözaltı

  • 15 Haziran 2016
  • 885 kez görüntülendi.
Fransa’da göstericiler ile polis arasında çatışma: 40 yaralı, çok sayıda gözaltı

Fransa’nın başkenti Paris’te, sendikaların çağrısıyla yapılan düzenlenen yürüyüş sırasında göstericilerle polis arasında çıkan olaylarda 40 kişi yaralanırken, 60’dan fazla kişi de gözaltına alındı.

Anadolu haber ajansının bildirdiğine göre Fransa’da çalışma yasa tasarısını protesto eden sendikaların çağrısıyla ülke genelinde grev ve protestolar düzenleniyor.

Başkent Paris’teki İtalya Meydanı’ndan başlayan yürüyüş sırasında göstericiler zaman zaman polisle çatıştı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ülke genelinde gösterilere 125 bin kişi katıldığı belirtilirken, işçi sendikaları ise protestolara katılan gösterici sayısının 1,3 milyonu bulduğunu öne sürdü.

Paris Emniyetinden yapılan açıklamada ise kentte gösterilere 80 bin kişinin iştirak ettiği duyurulurken sendikalara göre protestolara 1 milyona yakın kişi katıldı.

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve de yaptığı yazılı açıklamada Paris’teki 27’si polis 40 kişinin yaralandığını ve 60’dan fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Öte yandan Paris’teki gösteriler sırasında polisle protestocu gruplar arasında çatışma çıktı. Polis protestocuları dağıtmak için biber gazı ve tazyikli su kullandı. Bazı göstericiler yürüyüş güzergahı boyunca yolda bulunan otobüs duraklarına zarar verdi ve bazı banka şubeleri ile mağazaların camlarını kırdı. Protestocular ayrıca kentteki Necker Çocuk Hastanesi binasının girişini tahrip etti.

Fransa’da toplu ulaşımda da grevler nedeniyle aksama yaşandı. Grevler nedeniyle 10 hızlı trenden biri çalışmadı, banliyö ve şehirlerarası trenlerin ise üçte biri hizmet vermedi. Hava ulaşımında ise Ulusal Hava Yolu Şirketi Air France pilotlarının grevi nedeniyle bugün beş uçuştan biri gerçekleşmedi.

Eyfel Kulesi de gösteriler nedeniyle bugün turistlerin girişine kapandı. Günlük gazeteler de matbaalardaki grev yüzünden basılmadı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.