Fransa’da İran el sanatları sergilenecek

  • 27 Ocak 2016
  • 1.405 kez görüntülendi.
Fransa’da İran el sanatları sergilenecek

Tahran, 27 Ocak 2016 – İran El Sanatları Kurumu Başkan Yardımcısı Namver Mutlak, Paris’te İran Kültür Haftası çerçevesinde bazı etkinliklerin gündemde olacağını söyledi.

 Mehr Haber Ajansı muhabirine konuşan Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Kurumu Başkan Yardımcısı Bahman Namver Mutlak, Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Fransa’ya düzenleyceği ziyaret zamanı İran Kültür Haftası çerçevesinde bazı etkinliklerin organize edileceğini bildirdi.

Sözü edilen Kültürel etkinliklerde İran’a ait el sanatlarının da sergileneceğini duyuran Namver Mutlak, “Biz kültürlü bir ülkeye sahibiz. Dolayısıyla siyasi tavrımız da farklı olmalıdır. Bu nedenle Paris’te bir dizi kültürel etkinlikleri organize etmeye karar verdik” dedi.

Sergilenen el sanatlarının satış için olup olmayacağı sorusu üzerine Namver Mutlak, “Bu fuar daha çok tanıtım amaçlıdır ve amaç da el sanatlarımızın Fransa halkına tanıtılmasıdır, lakin bu eserleri sipariş verebilirler de. El sanatlarımızla beraber bu fuarda İran’ın tarihi eserlerini anlatan tablolar da sergilenecektir” açıklamasında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.