Fransa’dan nükleer anlaşmayla ilgili İran’a küstah çağrı

  • 17 Ekim 2019
  • 1.554 kez görüntülendi.
Fransa’dan nükleer anlaşmayla ilgili İran’a küstah çağrı

Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması ve Avrupa ile birlikte taahhütlerine bağlı kalmamasına rağmen Fransa dışişleri bakanlığı dün İran’dan nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesini istedi.

İRNA’nın haberine göre, Fransa dışişleri bakanlığı dün yayınladığı bildiride, Fransa’nın nükleer anlaşmaya bağlı kaldığını iddia ederken, İran’dan anlaşmadaki bütün taahhütlerini yerine getirmesini istedi.

Bildiride, Fransa’nın Almanya ve İngiltere ile birlikte İran’ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kalmamasından derin kaygı ve rahatsızlık duyduğuna yer verilirken Fransa dışişleri bakanlığı, İran’dan, nükleer anlaşma çerçevesinde başlattığı  taahhütleri azaltma kararından geri dönmesini ve  nükleer anlaşmaya tam bağlı kalmasını istedi.

İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika’da radikallerin iç baskıları,  siyonist rejim İsrail ve Arabistan’ın isteği üzerine nükleer anlaşmadan çıktığını bildirirken, İran bu zamana kadar Amerika ve Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmemesini delil göstererek yine nükleer anlaşma kapsamında taahhütlerini azaltma yönünde üç adım attı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.