Fransa’dan Suriye Konusunda Geri Adım

  • 22 Haziran 2017
  • 1.366 kez görüntülendi.
Fransa’dan Suriye Konusunda Geri Adım

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün yaptığı açıklamada, Suriye buhranının çözümü için Suriye cumhurbaşkanının iktidardan ayrılmasının artık kendileri için öncelik olmadığını belirterek, ”şimdi Suriye’de terörizmle mücadele önceliğimizdir’ dedi.

İtartas’ın haberine göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye lideri Beşar Esad’ın görevden ayrılmasını ülkedeki krizin çözümünün ön koşulu olarak görmediğini belirtti.

Macron, “Bu konuda yeni bir bakışa sahibim. Esad’ın gitmesinin ön koşul olması gerektiğini söylemiyorum, çünkü meşru halefinin kim olabileceğini görmüyorum” dedi.
Macron, teröristle mücadele edilmesinden daha önemli bir konunun olmadığını ve bunun için  başta Rusya olmak üzere bütün taraflar arasında işbirliğinin zaruri olduğunu söyledi.

Macron, Suriye’nin  bölünmesinin önlenmesinin de önceliklerinden olduğunu belirterek, Suriye buhranının çözümü için siyasi ve diplomatik yollara ağırlık verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu arada Amerika’nın BM’deki daimi temsilcisi de son zamanlarda yaptığı açıklamada artık Beşar Esad’ın iktidardan ayrılmasının kendileri için öncelik olmadığını bildirmişti.

Teröristler ve hamilerinin Beşar Esad ve Suriye yönetimini devirmeye dayalı  6 yıldır devam eden çatışmalardan bir sonuç alamamaları ve aksine ağır yenilgi almaları, batının Suriye konusunda siyasetlerini ve tutumunu değiştirmeye  mecbur ederken, batılı ülkelerin  çoğu yetkilileri artık Beşar Esad’ın iktidardan ayrılması şartının öncelikleri olmadığını bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.