Fua ve Kefreyya’da teröristlerin muhasarasındaki bazı siviller kurtuldu

  • 19 Temmuz 2018
  • 1.619 kez görüntülendi.
Fua ve Kefreyya’da teröristlerin muhasarasındaki bazı siviller kurtuldu

İdlib kırsalının kuzeyinde Fua ve Kefrayya beldelerinde yıllardır radikal teröristlerin kuşatması ve günübirlik saldırıları karşısında yaşam mücadelesi veren masum sivillerin yanı sıra teröristlerin İştebrak beldesinden kaçırıp rehine aldıkları vatandaşları kurtarma girişimleri devam ediyor.

SANA muhabiri Fua ve Kefrayya beldelerindeki masum vatandaşların terör kuşatması ve günübirlik gaddar saldırılardan kurtarılmaları için 121 otobüs ve ambulans aracının dün Halep İlinde Eys Tepesi geçidi üzerinden iki beldeye girdiklerini aktardı.

Muhabir sağlanan uzlaşmada teröristlerin 26 Nisan 2015 tarihinde İştebrak beldesinde sivillere karşı dehşet verici bir katliamda bulunmaları ardından kaçırdıkları vatandaşların son bölümünün tamamının kurtarılacağını belirtti.

Suriye devleti ve silahlı teröristler arasında salı günü sözkonusu iki bölgeden sivillerin kurtarılması konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Bu arada Suriye medyası verdiÄŸi haberde, terörist grupların Rusya’nın arabuluculuÄŸu ve garantörlüğünde Kuneytere bölgesinden çıkmayı kabul ettiklerini bildirdi. Buna göre Suriye ordusu, bölgedeki halkın isteÄŸine göre hareket edecek ve çıkmak isteyenleri  baÅŸka bölgelere götürecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.