G7 Dışişleri Bakanları, Almanya’nın Lübeck kentinde bir araya geldi.

  • 15 Nisan 2015
  • 729 kez görüntülendi.
G7 Dışişleri Bakanları, Almanya’nın Lübeck kentinde bir araya geldi.

Dünyanın 7 büyük ülkesinin dışişleri bakanları Almanya’nın Lübeck kentinde bir araya geldi.

Kısa adı G7 olan yedi emperyalist ülkenin dışişler bakanlarının buluştuğu toplantı Almanya’nın Lübeck kentinde dün toplanmıştı. Toplantının bugün ikinci ve sonucu günüde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin de katıldığı bildirildi.

Almanya’nın ev sahipliği ettiği toplantıya ABD, Fransa, İngiltere, Kanada, Japonya ve İtalya dışişleri bakanları katılıyor. Ukrayna meselesinden dolayı Rusya’nın davet edilmediği dışişleri bakanları toplantısında, Ukranya’daki durum, İran ile yürütülmekte olan nükleer enerji anlaşmasının Haziran ayında nihai sonuca bağlanması konusu, Suriye, Irak ve Yemen’deki durumların da ele alınacağı açıklandı.

Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, dünyanın değişik bölgelerindeki çatışmalar ile deniz yolu güvenliği konularının da gündemlerinde olduğunu açıkladı.

Almanya’nın Bavyera Eyaletinde Haziran ayında yapılması planlanan G7 Zirvesi’nin ön hazırlığı mahiyetindeki bu toplantı, Avrupa’nın mültecilere karşı sınır ‘güvenliği’nin sağlanması, kriz bölgelerine daha güçlü emperyalist müdahalelerin yapılabilmesi, İran’ın direncinin kırılabilmesi için yapıldığını belirten ”G7’ye karşı birlik” inisiyatifinden onlarca kişi polis tarafından göz altına alındı.

Polisin çok sıkı güvenlik önlemi aldığı toplantıda, 3 bin 500 polisin görevlendirildiği açıklandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.