Galibaf: Nükleer tesislere vurulan kilitler Fahrizade’nin kanının bereketiyle yeniden açılacak

  • 30 Kasım 2020
  • 1.111 kez görüntülendi.
Galibaf: Nükleer tesislere vurulan kilitler Fahrizade’nin kanının bereketiyle yeniden açılacak

İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, şehit Fahrizade’nin şehadeti, utanmaz teröristlerle destekçilerinin pişman olmasına neden olacağını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ‘Muhsin Fahrizade’nin şehadeti, ülkenin ilerlemesine yeni bir pencere açacak ve utanmaz teröristlerle destekçilerinin pişman olmasına neden olacak’ dedi.

İslami Şura Meclisinin halka açık oturumunda konuşan Kalibaf, ‘İran düşmanları, suikast yöntemlerini kullanarak, İran’ın gücünü artırmaktan korktuklarını ve İran’la yüzleşmek için İranlı bilim adamlarını ortadan kaldırmayı seçtiklerini bir kez daha gösterdiler. İran halkı 40 yıldan fazla bir süredir böyle bir atmosferle karşı karşıyadır ve şehitlerinin yoluna devam edebildiklerini kanıtlamıştır’ diye konuştu.

‘Bu kez de halkımız düşmanlara Dr. Muhsin Fahrizade’nin şehadetinin ülkenin ilerlemesine yeni bir pencere açacağını ve utanmaz teröristlerle destekçilerinin pişman olmasına neden olacağını kanıtlayacaktır’ diyen Galibaf, ‘Cani düşman, hem düşmanı olası hatalarından caydırılması hem de bu cinayetten dolayı intikamın alınmasını içeren sert tepki olmadığı sürece pişman olmaz’ diye ekledi.

Bu arada İran İstihbarat Bakanlığı halkla ilişkiler dairesinden yayınlanan bildiride, İran’ın savunma ve bilim alanında değerli insanlarından  doktor Fahrizade’nin şehadetiyle ilgili taziyeye yer verilirken, İran istihbaratının sözkonusu cinayetle ilgili ipuçlarına ulaştığını ve bununla ilgili gelişmelerin daha sonra  açıklanacağına yer verildi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.