Gantz: “Åžabak’ın Elinde Gazze’deki DireniÅŸin SavaÅŸ Gücü Hakkında Bilgi Yoktu”

  • 03 Mart 2015
  • 844 kez görüntülendi.
Gantz: “Åžabak’ın Elinde Gazze’deki DireniÅŸin SavaÅŸ Gücü Hakkında Bilgi Yoktu”

Ä°ÅŸgal rejimi eski Genelkurmay BaÅŸkanı Benny Gantz, geçen yaz Gazze Åžeridi’nde savaÅŸ çıkabileceÄŸine dair uyarılarda bulunduÄŸunu iddia eden iç istihbarat teÅŸkilatı “Åžabak”ı ağır bir ÅŸekilde eleÅŸtirdi.

Gantz, Åžabak’ın elinde savaÅŸ çıkabileceÄŸine veya Filistin direniÅŸinin bu konudaki hazırlıklarına dair bilgi olmadığını öne sürdü.

Ä°ÅŸgal rejimi televizyonu 2’inci kanalında dün akÅŸam yayınlanan programda konuÅŸan Gantz, savaÅŸ çıkabileceÄŸi uyarısında bulunduÄŸunu iddia eden Åžabak’ı eleÅŸtirerek, “Sanırım ortada bir ihmal var. Bu ihmal benden, bölge komutanından, askeri istihbarat baÅŸkanından veya iÅŸgal ordusundaki bir subaydan kaynaklanmıyor. SavaÅŸ çıkabileceÄŸine dair uyarı olsaydı askerlerimizi Batı Yaka’ya yerleÅŸtirmezdik. Åžabak baÅŸkanının “Bekleyin, ortada bir yanlış var” diye bağırdığını iÅŸitmedim” dedi.

Kendilerine herhangi bir istihbarat bilgisi ulaşmadığına işaret eden Gantz, savaş çıkabileceğine dair herhangi uyarı yapılmadığını, bunun yerine terör eylemleri düzenlenebileceği uyarısında bulunulduğunu söyledi.

Gantz, Şabak başkanının savaştan sonra çıkıp savaş öncesi uyarılardan bahsedemeyeceğini ileri sürdü

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.