Garibabadi: Avrupa Bercam’ın korunması için taahhütlerine uymalı

  • 22 Kasım 2019
  • 1.923 kez görüntülendi.
Garibabadi: Avrupa Bercam’ın korunması için taahhütlerine uymalı

İran İslam cumhuriyetinin Viyana’da uluslararası kurumlardaki daimi temsilcisi ve elçisi, Bercam nükleer anlaşmanın tek korunma yolunun tüm tarafların taahhütlerine bağlı kalmaları ve Avrupalı tarafların da İran’ı eleştirmek yerine Amerika’nın bu anlaşmanın yürürlüğündeki yıkıcı rolünü engellemeleri gerektiğini söyledi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Kazım Garibabadi dün akşam UAEA yönetim kurulu toplantısında Bercam nükleer anlaşması ve ilgili gelişmeler konusunda Tahran’ın son tutumunu açıklayarak, “Avrupa’nın İran’ın nükleer sorumluluklarını azaltmasını eleştirmeleri yerine diplomasinin en önemli getirisini korumak için Amerika’nın yıkıcı rolünün devam etmesi ve Bercam’ı yok etme çalışmalarını durdurması gerektiğini” söyledi.
Garibabadi ayrıca İran nükleer faaliyetlerini yayma riskine dair söylentilerin temelsiz olduğuna işaretle, “benzer konuların gündeme gelmesinin, İran’ın ulusal programına göre haklarını gerçekleştirmesini durduramayacağını” belirtti.
İran’ın daimi temsilcisi ayrıca Amerika’nın İran ile müzakere iddialarını reddederek, Amerika’nın siyasi pozlarının uluslararası sorumluluklarına bağlı kalmaktan kaçış olduğunu ve esasen İran’ın da defalarca belirttiği gibi nükleer silahın İran’ın siyasetlerinde ve güvenlik ve savunma doktrininde yeri olmadığını söyledi.
Garibabadi ayrıca İran nükleer faaliyetleri hakkındaki iddialarının, Tahran’ın Bercam anlaşması uyarınca tüm taahhütlerini yerine getirdiği ve UAEA’nın da bu konuyu onayladığı halde gündeme geldiğini de sözlerine ekledi./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.