Garibabadi: Netenz’de zenginleştirme durmadı

  • 13 Nisan 2021
  • 931 kez görüntülendi.
Garibabadi: Netenz’de zenginleştirme durmadı

İran’ın büyükelçisi ve Viyana’daki uluslararası kuruluşlardaki daimi temsilcisi, Netenz’de zenginleştirmenin durmadığını, hasarlı IR-1 makinelerini % 50 daha fazla zenginleştirme gücüyle değiştirme sürecinin hemen başladığını ve komplekse yeni makinelerin kurulacağını söyledi.

İRNA’ya göre, Garibabadi, İran’ın Şehid Ahmedi Zenginleştirme Merkezi’ne yönelik sabote girişimi hakkında televizyonda yayınlanan bir röportajda “Bu sabotajın sorumluluğu Siyonist rejime ve onun destekçilerine aittir” dedi.

Garibabadi, İranlı nükleer bilim adamlarının moralini ve çabalarını zayıflatmak da dahil olmak üzere bu sabotajların amacına işaretle, “Geçmiş tecrübeler, İslami İran’ın bu çaresiz eylemlerden sonra eskisinden daha güçlü olduğunu gösterdi” dedi.

İranlı yetkili, Netenz’de zenginleşmenin durmadığını vurgularken, sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca, bu sabotaja karşılık olarak, bu hafta Ajansa bildirilecek diğer birkaç önemli teknik önlem planlandı.” dedi.

Garibabadi, bu konuda Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu Genel Müdürü’ne de bu terör eylemini kınamak için bu konuda net bir tutum almasının istendiğini belirten bir mektup gönderdiğini duyurdu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.