Garibabadi: Uranyum zenginleştirme İran’ın en doğal hakkıdır

  • 03 Temmuz 2019
  • 786 kez görüntülendi.
Garibabadi: Uranyum zenginleştirme İran’ın en doğal hakkıdır

İran’ın Viyana’da uluslararası kuruluşlar nezdindeki daimi temsilcisi Kazım Garibabadi, İran’ın uranyum zenginleştirmemesi gerektiğine dair ABD’li yetkililerin açıklamalarına tepki göstererek, ”Uranyum zenginleştirme İran’ın en tabii hakkıdır’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Garibabadi, twitterden yaptığı açıklamada, İran’ın uranyum zenginleştirme hakkının, bir başka ülke tarafından geri alınacak bir durum olmadığını belirterek, Obama’nın açıklamasına atıfta bulunarak, ‘İran’ın nükleer programlarının kapatılması Amerika’nın gerçekleşmesi imkansız olan rüyalarındandır’ dedi.

Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo başta olmak üzere ABD’li yetkililer, İran’ın salı günü zenginleştirilmiş uranyum miktarını açıklamasına tepki göstermişler ve bunun uluslararası  kanunlara ve nükleer anlaşmaya aykırı olduğunu iddia etmişler ve ‘İran kesinlikle uranyum zenginleştirmemeli’ şeklinde gülünç ifadeler kullanmışlardı.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, geçen pazartesi günü yaptığı açıklamada, Avrupa’nın nükleer anlaşmadaki taahhütlerine bağlı kalmadığını belirterek, ”İran, nükleer anlaşmanın 36. maddesine göre, zenginleştirilmiş uranyum miktarını 300 kg.nın üzerine çıkarmıştır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.