Gazi Asger: İslam dünyasında tekfirciliğin kökü kurutulmalı

  • 06 Eylül 2017
  • 1.267 kez görüntülendi.
Gazi Asger: İslam dünyasında tekfirciliğin kökü kurutulmalı

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin Hac ve ziyaret işleri temsilcisi ve İranlı hacıların kafile Başkanı hüccetülislam Ali Gazi Asger, IŞİD ve diğer tekfirci terör örgütlerinin dosyaları kapanmak üzere olduğunu, İslam dünyasında tekfirci düşüncenin kökleri kurutulması gerektiğini vurguladı.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin Hac ve ziyaret işleri temsilcisi ve İranlı hacıların kafile Başkanı hüccetülislam Ali Gazi Asger Salı günü Mekke’de Türkiye diyanet işleri Başkanı ve Türkiyeli hacıların kafile Başkanı  Ekrem Keleş’le görüşmesinde mazlum Filistin milleti ve Myanmarlı Müslümanları kurtarmak için uluslararası camianın kapasitelerinden yararlanmak ve bu camianın uygulayacak baskılarla Müslümanların katliam edilmesini engellemek gerektiğini belirtti.

Dünyada Kaşmir, Afganistan, Pakistan, Suriye, Irak ve diğer bazı ülkelerde müslümanların katliam edildiğine işaret eden Gazi Asger, İslam ülkeleri liderleri, alimleri ve düşünürleri bu krizlerin çözümü için el ele vermeleri ve görüş alış verişinde bulunmaları gerektiğini kaydetti.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin Hac ve ziyaret işleri temsilcisi ve İranlı hacıların kafile Başkanı hüccetülislam Ali Gazi Asger ayrıca Filistin meselesi İslam dünyasının en temel meselelerinden biri olduğunu belirterek, sultacı güçlerin Ortadoğu bölgesinde kriz yaratmalarının amacı kanser tümörü İsrail’i korumak olduğunu vurguladı.

Görüşmede Türkiye diyanet işleri Başkanı ve Türkiyeli hacıların kafile Başkanı  Ekrem Keleş de siyonist rejim İsrail’in Mescid-i Aksa’ya zaman ve mekan temelinde bölme komplosuna işaret ederek, İran, Türkiye ve diğer İslam ülkelerinin gösterdiği uygun tepki ile siyonist rejimin bu komplosu ertelendiğini, fakat buna karşın tüm Müslümanlar ve İslam ülkeleri birbiriyle işbirliği yaparak bu komployu tamamen etkisiz hale getirmeleri gerektiğini belirtti.

Keleş ayrıca Batı’nın İslamofobia’yı körüklemesinin amacı İslam dininden savaş, katliam ve kardeşlik ve dostluk karşıtı bir imaj sunmak olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.