Gazi Asker: Bu yılki hac şartları farklı

  • 25 Temmuz 2017
  • 1.044 kez görüntülendi.
Gazi Asker: Bu yılki hac şartları farklı

Veliyyi Fakih’in hacişler özel temsilcisi ve İranlı hacılar başkanı Hüccetülislam Seyyid Ali Gazi Asker, bu yılki hac şartlarını farklı olarak nitelerken, ”İran ve Arabistan siyasi ilişkilerini hacdan ayırma sloganıyla, hac için İranlı hacı adaylarının gönderilmesi şartlarının da sağlandığını” söyledi.

Gazi Asker, dün akşam İran’ın kuzeyinde yer alan Gulistan şehrinde  Sünni ve Şii din alimleri, yöneticiler, yardımcıları sempozyumunda yaptığı konuşmada, İran ve Arabistan arasında siyasi ilişkilerin kesilmesinin dikkate alındığında, iş hepimiz için zordur ama bu durum Beytülharam ziyaretçileri ve hacılar için kaygı verici olmamalıdır” dedi.

İranlı hacıların başkanı Gazi Asker, bu yıl haccın iki yıl önce Mina’da ve Mescid’ül Haram’da yaşanan hadiselerden dolayı çok hassas olduğunu belirterek, ”halk arasında bir tür kaygının olduğunu zira bu yıl hacla ilgili olarak görüşmeler yapmasaydık ve girişimde bulunmasaydık, gelecekte ne olurdu belli değildi” dedi.

Gazi Asker, İran ve Arabistan hac kurumları arasında varılan anlaşmaya göre, İranlı hacı adayları ve ziyaretçilerinin rahat bir şekilde hacla ilgili görevlerini  tam yerine getirebileceklerini ve iki ülkenin de  varılan anlaşmaya tam bağlı kalmalarının zorunlu olduğunu” söyledi.

İranlı yetkili, açıklamasının devamında, hac konusuna meseleye etnik olarak yaklaşılmaması gerektiğini belirterek, ‘biz hac seferinde Şia ve Sünni ve bütün müslümanların  vahdetinin korunmasına önem veriyoruz ve İran milleti de vahdetin bayraktarıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.