Gazi Asker: “Heyhat menna zella” sloganı hala canlılığını koruyor

  • 12 Ekim 2016
  • 936 kez görüntülendi.
Gazi Asker: “Heyhat menna zella” sloganı hala canlılığını koruyor

Veliy-i Fakih’in İran hac ve ziyaret kurumu temsilcisi İran halkının matem törenlerinin islam inkılabını sonuca ulaştırma rolünü tecrübe ettiğini belirtti.

Veliy-i Fakih’in İran hac ve ziyaret kurumu temsilcisi Hüccetülislam Seyit Ali Gazi Asker Aşura kıyamı ardından oluşan şartlar ve İmam Seccad’ın -as- çeşitli alanlarda Seyyedüşuheda’nın -as- mazlumiyeti ve ehlibeytin çektiği zorlukları canlı tutma çalışmalarına işaretle, bu müsibetlere ağlamanın İslam’ın canlı tutulması için olduğunu, bu matem törenlerinin de İmam Hüseyin -as- mektebini koruduğunu belirtti.

Hüccetülislam Gazi Asker ehlibeyt imamlarının -as- İslam’ın korunması için en iyi yolu tasarladıklarına işaretle, matem törenlerinin inkılapçı saiklerle birlikte olması gerektiğini, İmam Hüseyin -as- müsibetlerini zikretmenin yanısıra, Yemen, Suriye ve Irak konularına da değinmesi gerektiğini, bunun ise halkın hamasi ve inkılapçı motivasyonunu gösterdiğini ifade etti.

İRİB’in bildirdiğine göre Hüccetülislam Gazi Asker İmam hüseyin -as- kıyamı sloganlarına uymakla Aşura kültürünü korumak zaruretinin altını çizerek, “Heyhat menna zella” şiarının gençler arasında hala canlılığını koruduğunu ve örnek alındığını da sözlerine ekledi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.