Gazi Asker: İslam dünyası Mina faciasıyla ilgili tepki göstermelidir

  • 11 Eylül 2016
  • 983 kez görüntülendi.
Gazi Asker: İslam dünyası Mina faciasıyla ilgili tepki göstermelidir

Veliyyi Fakih’in temsilcisi Hüccetülislam Gazi Asker, İran’ın İran karşısında direnen tek ülke olduğunu belirterek İslam dünyasının (geçen yıl yaşanan) Mina faciası karşısında tepki göstermesini istedi.

Gazi Asker,  dün  Tahran’ın güneyinde yer alan Kum kentinde  Mina şehitleri için düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, ‘Maalesef Arabistan, bazı İslam ülkelerinin liderlerini  parayla satın almış  ve bu mesele de onların bu facia karşısında  itiraz etmelerine engel olmuştur’ dedi.

Gazi Asker, Mina faciasının Suudi rejiminin liyakatsizliği ve  Haremeyni Şerifeyn’in idaresindeki zaafından kaynaklandığını belirterek, bu facianın tarih boyunca Suudiler için utanç verici olarak kalacağını söyledi.

Hüccetülislam Gazi Asker, İslam ülkelerinin Suudi rejiminden talepte bulunmaları gerektiğini ama Suudi rejiminin yaşanan Mina faciasını kaza ve ilahi kader olarak nitelediğini ve böylece kendi liyakatsizliğini dini terimler kullanarak  üstünü örtmeye çalıştığını belirterek, ama İslam dünyasının artık bu gibi oyunlara gelmeyeceğini söyledi.

Gazi Asker, Suudilerin Hacc organizasyonunun idaresini İslam dünyasına bırakması gerektiğini  çünkü Kabe ve Mescidi Haram’ın bütün müslümanlara ait olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.