Gaziasger: Suudi rejiminin siyasetleri İslam ümmeti içinde tefrika çıkarmaktır

  • 12 Eylül 2016
  • 834 kez görüntülendi.
Gaziasger: Suudi rejiminin siyasetleri İslam ümmeti içinde tefrika çıkarmaktır

Veliyyi Fakih’in Hacc ve Ziyaret Kurumu temsilcisi Hüccetülİslam Ali Gazi Asker, İslam ümmeti içinde tefrika çıkarmanın Suudi rejiminin öncelikli siyaseti olduğunu söyledi.

Gazi Asker,  Tahran’da düzenlenen  Mina şehitlerini anma ve Arefe duası merasiminde yaptığı konuşmada, Suudi rejiminin, İran’ı, İslam ümmeti içinde tefrika çıkarmaya dayalı siyasetle suçlayan ithamları ve iddialarını reddederek, bu iddiaların asıl sebebinin, Suudi rejiminin  Hacc’ı yönetmedeki kifayetsizliği ve liyakatsizliğinin  üstünü örtmek olduğunu söyledi.

Veliyyi Fakih’in temsilcisi, rahmetli İmam Humeyni ve İslam inkılabı rehberinin,  Şii ve Sünni arasında vahdete ve dostluğa vurgu yaptıklarını hatırlatarak; İran’ın her zaman İslam ümmeti içinde vahdetten yana olduğunu belirtti ve ‘Suudi rejimi her zaman  Hacc merasimini siyasileştirmiştir’ dedi.

İranlı yetkili, Suudi rejimi yöneticilerinin Hacc’da Şii ve Sünnilere  ihanet ettiklerini ve İranlı  ziyaretçileri müşrik olarak hitap ettiklerini belirterek, halbuki Allah’ın evinin ziyaretçilerinin, ziyaret için geldiklerini ve bunun da Şii’ye özel olmadığını  söyledi.

Gazi Asker, geçen yıl Hac sırasında  yaşanan Mina’daki izdiham ve Mescidül Haram’da vincin düşmesi sonucu 477’si İranlı olmak üzere  7 binden fazla Hacı adayının   şehadetine temasla, ‘geçen yıl yaşanan bu hadiselerdeki Arabistan’ın liyakatsizliği ve kifayetsizliği asla unutulamaz ve bunlar telafi de edilemez’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.