Gazze çevresindeki siyonistler bölgeden kaçıyor

  • 14 Kasım 2018
  • 1.168 kez görüntülendi.
Gazze çevresindeki siyonistler bölgeden kaçıyor

Siyonist işgal güçlerinin hava ve kara saldırılarına misillemede bulunan Gazze’deki direniş güçlerinin Siyonist hedeflere füze yağdırmaları Gazze çevresindeki yerleşkelerde yaşayan siyonist Yahudi yerleşimcilerin gruplar halinde bölgeyi terk etmelerine neden oldu.

Başta Maariv gazetesi olmak üzere siyonist medya verdiği haberde, atılan füzelerin korkusuyla dün onlarca yerleşimci ailenin evlerini terk ettiğini yazdı.

Evlerini terk eden ailelere dayanarak haberi veren medya yerleşimcilerin “orada durum artık dayanılmaz bir hal aldı. Önümüzde başka seçenek de yoktu. En hızlı bir şekilde bizim güvenli bir bölgeye ulaşmamız gerekiyordu” dediklerini aktardı.

İşgal rejimindeki İç Cephe ise yaptığı açıklamada, Askalan’daki Siyonistlerden yeteri kadar sığınak bulunmaması nedeniyle evlerindeki güvenli odalara yerleşmelerini istedi.

Siyonist saldırılara misillemede bulunan direniş güçlerinin Gazze çevresindeki yerleşkelere füze yağdırmaları sonucu 2 Siyonist hayatını kaybetti, yüzden fazlası da yaralandı.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) sözcüsü , ırkçı İsrail’in Gazze’ye saldırılarının devam ettiğini sürece onlara karşı direnişçilerin de füze saldırılarına devam edeceğini bildirdi.

Hazım Kasım, siyonistlere karşı kendilerini savunmanın en tabii hakları olduğunu bildirdi.

Bu arada Direniş Grupları Ortak Odası dün (13 Kasım Salı) akşam saatlerinde direniş ile siyonist düşman arasında Mısır’ın aracılığıyla ateşkes konusunda bir anlaşma sağlandığını açıkladı.

HAMAS’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, Siyonist işgal güçlerinin Gazze’de sivil alanları hedef almasına misilleme olarak bundan sonra işgal altındaki Mecdel’in füze menzillerinde olacağını duyurdu.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, saldırılar devam ederse ikinci hedeflerinin Aşdod ve Bi’ri Saba olacağını hatırlattı.

Kassam Tugayları sözcüsü, Askalan’da meydana gelen kayıptan işgal rejiminin sorumlu olduğunu belirterek, saldırganlığın devam etmesi durumunda gelecek adımların daha büyük olacağı uyarısında bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.