Gazze Halkı Siyonist İsrail Hapishanelerindeki Filistinli İdari Tutuklulara Destek İçin Gösteri Düzenledi.

  • 18 Şubat 2018
  • 935 kez görüntülendi.
Gazze Halkı Siyonist İsrail Hapishanelerindeki Filistinli İdari Tutuklulara Destek İçin Gösteri Düzenledi.

Gazzeliler, İsrail hapishanelerindeki Filistinli idari tutuklulara destek için gösteri düzenledi.

Vaid ile Mehcetul Kudüs derneklerinin Saraya meydanında düzenlediği gösteriye katılan eylemciler, “İdari tutukluluk politikasına hayır” yazılı dövizler taşıdı.

İslami Cihad Hareketine yakın Mehcetul Kudüs Derneği’nin Müdürü Yasir Salih, İsrail mahkemelerini boykot ettiklerini ve mahkemelere çıkmayacaklarını açıklayan Filistinli tutuklulara destek vermek için toplandıklarını söyledi.

Salih, uluslararası insan hakları kuruluşlarına Filistinli tutukluların yanında durma ve idari tutukluluk uygulamasını durdurması için İsrail’e baskı yapma çağrısında bulundu.

İsrail cezaevlerindeki Filistinli idari tutuklular salı günü, “keyfi tutukluluk” halini protesto ederek, mahkemelere çıkmayacaklarını ilan etmişti.

İsrail, “idari tutukluluk” adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor. Tutuklunun, “İsrail’in güvenliği için tehlike teşkil ettiğine” karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yıla kadar uzatabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.