Gazze kuşatmasının kalkması için kampanya

  • 06 Haziran 2016
  • 914 kez görüntülendi.
Gazze kuşatmasının kalkması için kampanya

Gazze kuşatmanın kalkması haftası eşiğinde, Gazze şeridi kuşatmasının kalkması ulusal hareketlerin koordinatörü Âlâ el-Betle Filistinliler ve dünyadaki tüm özgürlükçülerden, haziran ayı son haftasında düzenlenecek kampanyaya katılmalarını istedi.

El-Betle ayrıca Türkiye’de 60 ülke temsilcisi ve 6 bin uluslararası yetkilinin katılımı ile düzenlenen konferansa katılanlar başta olmak üzere uluslar arası toplumlardan Filistinlilerin haklarının desteklenmesi için cesurca bir karar almalarını istedi. Gazze kuşatmasının kalkması için uluslar arası kampanya, Mavi Marmara olayının yıldönümü ile eşzamanlı olarak “uluslar arası Gazze kuşatmasını kaldırma haftası” sloganı ile düzenlenecek.

2007 yılından itibaren siyonsit rejim ordusunca kuşatmaya alınan Gazze’nin dış dünya ile tüm bağlantıları kapanmıştır. Bu arada Refah, Kerem Ebusalim ve beyt Hanun kapıları, Gazze’nin önemli can damarlarıdır ki kapanması ile Gazze’nin tüm kapıları kapanmış olacak, bu yüzden bölgede yaşayan en az 1,5 milyon Filistinli için yaşamın asgari ihtiyaçlarını karşılamak imkansız oluyor. Sözkonusu kapılar arasında ise Gazze’nin dış dünya ile ana bağlantı kapısı olan Refah sınır kapısının kapanması ise Gazze şeridine çok ağır ekonomik baskının uygulanması ve insani krizin yaşanmasına sebep oluyor.

Çeşitli STK’ları son yıllarda çeşitli yardım konvoyları oluşturarak, Gazze’de yaşayan Filistinlilere gıda, ilaç, yakıt ve inşaat malzemeleri göndermeye çalıştılar, fakat siyonsit rejim STK’ları gönüllülerini ya kurşunlayarak öldürdü ya da tankla ezerek, onları Gazze’ye yardım ulaştırmaktan vazgeçirmeye çalıştı.

23 yaşında Amerikalı barış yanlısı insan hakları aktivisti Rachel Corrie siyonist güçlerin buldozerle Filistinlilerin evlerini tahrip ederken, buldozerlere engel olmaya çalışırken, ırkçı rejimin buldozeri tarafından ezilerek öldürüldü. 363 kilometre kare alanı ile 1,5-2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze’de yaklaşık 1 milyonu 50 yılı aşkın süredir mülteci kampında yaşıyor.

HAMAS hareketinin 2006 seçimlerinde zafer kazanması ile siyonist rejim Gazze’ye yoğun saldırı düzenledi, fakat 3 ağır savaşa rağmen Gazze, direniş sembolüne dönüştü. Gazze son 10 yılda Filistinlilere açık hava hapishanesine dönüşürken artık dünya kamuoyu bu cinayete sessiz kalamıyor. Gazze kuşatmasının kalkması için düzenlenen kampanya ise bu çerçevede değerlendirilmeli.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.