Gazze Memurları Kabine Toplantı Binasını Bastı…

  • 13 Ocak 2015
  • 921 kez görüntülendi.
Gazze Memurları Kabine Toplantı Binasını Bastı…

Gazze Şeridi’nde görev yapan yüzlerce memur, bugün (13 Ocak Salı) uzlaşı hükümetini protesto ederek, hükümetin haftalık kabine toplantısını yaptığı öğle saatlerinde Gazze’deki hükümet binasını bastı.

Bu sabah erken saatlerden itibaren yüzlerce memur, maaş sorununun hâlâ çözülmemesi üzerine sendikaların çağrısına uyarak Gazze’deki hükümet binasının önüne akın etti. Hükümet binası önünde toplanan memurlar, bir süre sonra telekonferans sistemiyle Ramallah’taki kabine toplantısına bağlanıldığı sırada kapıyı geçerek binaya girdi.

Toplantı sırasında bakanları kuşatan ve binadan çıkmalarına izin vermeyen memurlar, taleplerine olumlu cevap verilinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Memurlar, eylem boyunca bakanları Gazze Şeridi’nden olan Kadın, Çalışma, Adalet, Bayındırlık ve İskan bakanlıklarında çalışmaları da engelledi.

Uzlaşı hükümetinin kurulmasından bu yana memur maaşlarını ödememesini protesto eden memurlar, dün de söz konusu bakanlıklarda iş bırakma eylemi yapmıştı.

Gazze’deki Memurlar Sendikası Başkanı Muhammed Sıyam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uzlaşı hükümetinin “provokatif” tavrı nedeniyle grev kararı aldıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.