Gazze Sağlık Bakanlığı: Gazze Şeridi’nde korona test kapasitesi yarıya düştü

  • 25 Eylül 2020
  • 364 kez görüntülendi.
Gazze Sağlık Bakanlığı: Gazze Şeridi’nde korona test kapasitesi yarıya düştü

Abluka altında olan Gazze Şeridi’ndeki Filistin Sağlık Bakanlığı, dün (24 Eylül Perşembe) yaptığı açıklamada, Katar’dan gelen test cihazının, operasyonel gereçlerin eksikliği sebebiyle çalışmasının durduğu ve sağlık merkezindeki laboratuvarda şu an işlerin sadece temel cihazla yürütüldüğünü duyurdu.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, testlerin büyük oranda düştüğünü ve laboratuvarın malzeme eksikliğinin tehlikeli bir noktaya ulaştığını belirtti.

Laboratuvarın çalışma kapasitesinin düşmesinin, test, temaslı kontrol ve virüsün yayılmasını önlemek için verilen tüm çabaları olumsuz etkileyeceği vurgulanan açıklamada, Filistinli yetkililere, laboratuvardaki çalışmalar tamamen durmadan gerekli önlemleri alma çağrısı yapıldı.

Gazze Şeridi’nde karantina merkezlerinin dışında ilk koronavirüs (Kovid-19) vakasının tespit edilmesinin ardından 24 Ağustos’ta başlayan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Siyonist İsrail’in 2006’dan bu yana havadan, denizden ve karadan abluka altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde aktif vaka sayısının daha da artması durumunda bölgedeki hastanelerin yetersiz kalmasından endişe ediliyor.

Katar Gazze’yi Yeniden İmar Komitesi, Katar Kalkınma Fonu iş birliğiyle Eylül ayının başında Gazze’ye koronavirüs vakalarının tespit edilebilmesi için medikal cihaz göndermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.