Gazze Şeridi Sınırı Yakınlarındaki Yerleşkelerde Dün 30 Yangın Çıktı ​

  • 09 Temmuz 2018
  • 2.286 kez görüntülendi.
Gazze Şeridi Sınırı Yakınlarındaki Yerleşkelerde Dün 30 Yangın Çıktı ​

Filistinli gençlerin Gazze Şeridi’nden uçurduğu yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmaların dün (8 Temmuz Pazar) sabahtan akşam saatlerine kadar sınıra yakın Yahudi yerleşkelerinde 30 ayrı yangına yol açtığı bildirildi.

İşgal rejimi gazetelerinden Yediot Ahranot’un internet sitesinde yayınlanan haberde, Gazze Şeridi’nin kuzeyinden gönderilen yangın çıkarıcı balonun Zikim bölgesinde büyük bir yangına sebep olduğu ifade edildi.

İşgal rejimi radyosu, itfaiye ekiplerinin yangınların çıktığı bölgelere gittiğini belirterek, İsrail’in yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar karşısındaki acizliğinin devam ettiğini söyledi.

Geçen hafta sonu işgal rejimi radyosunda yayınlanan bir haberde, yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar sebebiyle İsrail’in uğradığı zararın 8,5 milyon şikele (2,5 milyon dolara) ulaştığı belirtildi.

Haberde ayrıca, Gazze Şeridi’nden gönderilen balonların ve uçurtmaların son üç ayda 5000 dönüm tarım arazisinin yanmasına sebep olduğu ifade edildi.

Gazze Şeridi’nden gönderilen yangın çıkarıcı balonlar ve uçurtmalar son günlerde işgal altındaki topraklarda onlarca yangına yol açtı.

Filistinli gençlerin basit araç gereçlerle yaptığı ve kuyruğuna yanıcı madde bağlayarak sınırın diğer tarafına gönderdiği uçurtmalar ve balonlar işgalciler için kabus olmaya devam ediyor.

Uçurtmaların ve balonların çıkardığı yangınlar binlerce dönüm arazinin yanmasına yol açarken, işgal hükümeti başkanı Binyamin Netanyahu’nun uçurtmalar ve balonlar için “gerçek anlamda bir kabus” dediği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.