Gazze Şeridinde Filistinli Bir Genç Daha Şehid Edildi

  • 29 Temmuz 2017
  • 1.410 kez görüntülendi.
Gazze Şeridinde Filistinli Bir Genç Daha Şehid Edildi

Gazze sınırında Filistinli bir gencin İsrail askerleri tarafından vurularak şehid edildiği, 10 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze’deki Filistin SaÄŸlık Bakanlığı sözcüsü EÅŸref el-Kudra, dün Cuma akÅŸamı iÅŸgal rejimi Ä°srail askerlerinin sınırdaki El-Bureyc Kampı’nda gösteri düzenleyen Filistinlilere ateÅŸ ettiÄŸini belirtti.

Kudra, açılan ateş sonucu Abdurrahman Ebu Humeyse (16) isimli gencin hayatını kaybettiğini, iki Filistinlinin de yaralandığını kaydetti.

Cibaliya kampında da Filistinliler üzerine ateş açan siyonist rejim askerleri burada da en az 5 Filistinli genci yaraladılar. Bir Filistinli gencin ise Gazze kentinin doğusunda yer alan Nahel Uz üssü yakınlarında siyonist askerlerce hedef alınarak yaralanmış ayrıca El-Farahin ve Han Yunus bölgelerinde de iki Filistinlinin çıkan çatışmalarda İsrail askerlerince vurularak yaralandığı bildirilmiştir.

Filistinli gençler, bir süredir Ä°srail’in Gazze Åžeridi’ne uyguladığı ablukayı sınır bölgelerinde protesto ediyor.

Yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaÅŸadığı Gazze Åžeridi, 2006’dan bu yana Ä°srail’in kara, hava ve deniz ablukası altında bulunuyor.

14 Temmuz 2017 tarihinde Mescidi Aksa’nın siyonist rejim tarafından kapatılması ardından iÅŸgal altındaki Filistin toprakları ile Gazze Åžeridi ve Ãœrdün Nehri Batı Yakasında Filistinliler ile siyonist Ä°srail rejimi güçleri arasında çatışmalar ÅŸiddetlenmiÅŸ ve son bir hafta içinde 15 Filistinlinin Ä°srail tarafından ÅŸehid edildiÄŸi 1400’ü aÅŸkın Filisitinlinin ise yaralandığı açıklanmıştır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.