Gazze Şeridi’ndeki Yaz Kur’an Kurslarına 34 Bin Öğrenci Yazıldı

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.031 kez görüntülendi.
Gazze Şeridi’ndeki Yaz Kur’an Kurslarına 34 Bin Öğrenci Yazıldı

Gazze halkı her yaz tatilinde olduğu gibi bu yıl da okulların kapanmasıyla birlikte Kur’an-ı Kerim ezberlemeleri için çocuklarını Gazze Şeridi’nin dört bir yanındaki camilerde açılan Kur’an kurslarına yazdırdı.

Kur’an ve Sünnet Derneği Genel Müdürü Mahmud Has, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde Kur’an kurslarına yazılan öğrenci sayısının 34 bini geçtiğini ve bu yıl öğrencilerin çoğunun Vakar Tacı Kampları’na yazıldığını söyledi.

Has, yaz kurslarında öğrencilere Kur’an ezberinin yanında İslami değerleri ve ilkeleri öğrenmelerine yarayan çeşitli etkinliklerin de sunulduğunu ifade etti.

Çocukların Kur’an ezberine teşvik edilmelerinde anne-babalarının rolüne dikkat çeken Has, Eğitim ve Yüksek Öğretim Bakanlığı’yla işbirliği yaparak görme engellilere Kur’an okumayı öğretmek ve işitme engellilere de işaret diliyle Kur’an öğretmek amacıyla iki ayrı proje başlattıklarını açıkladı.

Has, Gazze Şeridi’ndeki 400’den fazla üstün başarılı kız öğrenciye yönelik ayrı bir projelerinin olduğunu belirterek, bu yaz kurslardan 700 öğrencinin Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemiş olarak mezun olmasını beklediklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.