Gazze Sınırında Düzenlenen Barışçıl “Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü” Gösterilerine Müdahalesinde 2 Filistinli Şehid Oldu 254 Filistinli de Yaralandı

  • 30 Mart 2019
  • 1.400 kez görüntülendi.
Gazze Sınırında Düzenlenen Barışçıl “Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü” Gösterilerine Müdahalesinde 2 Filistinli Şehid Oldu 254 Filistinli de Yaralandı

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze’nin kuzey sınırında düzenlenen barışçıl gösterilerde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki Nidal Sakr Amara ve 20 yaşındaki Muhammed Cihad Saad’ın şehit olduğu kaydedildi.

Açıklamada, gösteriye müdahalede 10 kişinin gerçek mermiyle, 23 kişinin ise plastik mermi, mermi parçaları ve göz yaşartıcı gaz bombalarının doğrudan isabet etmesi sonucu tplam 254 kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze sınırında 5 noktada bir araya gelen 10 binlerce Filistinli, İsrail’in topraklarından çekilmesi Gazze’ye uygulanan ablukanın kalkmasını talep eden sloganlar attı.

Gazze’deki Büyük Dönüş ve Kuşatmayı Kırma Yürüyüşü Yüksek Ulusal Komitesi dün, “Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine katılmak için Filistin topraklarının tamamında genel grev çağrısında bulunmuştu.

Filistinliler, sabah saatlerinden itibaren, “Milyonluk Toprak ve Dönüş Yürüyüşü” gösterilerine katılmak üzere Gazze sınırına akın etti.

Filistinliler, 30 Mart 2018’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında, “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adıyla barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını”talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail askerlerinin 30 Mart 2018’den bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde, 200’den fazla Filistinli şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.