Gazze’de 1.5 milyon kişi fakirlik çizgisi altında

  • 24 Nisan 2017
  • 1.697 kez görüntülendi.
Gazze’de 1.5 milyon kişi fakirlik çizgisi altında

Gazze ablukasının kaldırılması yönünde mücadele veren komite başkanı, bu abluka sonucu şu anda Gazze’de bir buçuk milyon kişinin fakirlik sınırı altında bulunduğunu ve bunların durumunun gittikçe kritikleştiğini bildirdi.

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Siyonist işgal rejiminin ablukası nedeniyle Gazze için 2016 yılının en kötü yıl olduğunu belirtti.

Abluka ve kuşatma sebebiyle 2 milyon insanın yaşadığı sıkıntıların giderek katlandığını söyleyen El-Hudari, yayınlanan uluslararası raporların ürkütücü rakamlardan bahsettiğini ve bu durumun kuşatmanın acilen kaldırılmasını zorunlu kıldığını dile getirdi.

Bugün konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan bağımsız milletvekili Cemal El-Hudari, kuşatmanın beraberinde sınır kapılarının kapatılmasının ve inşaat malzemesi girişine sıkı denetimin getirilmesinin işgal rejiminin 2014 yılında başlattığı savaşta yıkılan yerlerin yeniden imarı çalışmalarını durdurduğunu ifade etti.

Getirilen denetim ve engellemelerin imar çalışmalarını geciktirdiğini ve durdurduğunu belirten El-Hudari 70 bin insanın evsiz barksız ve ciddi sıkıntılar içinde yaşadığını hatırlattı.

El-Hudari, yerle bir edilen 12 bin evden 9 bininin henüz yapılmadığını kaydetti.

El-Hudari’nin verdiği bilgilere göre on yılı geride bırakan kuşatma nedeniyle Gazze’de fakirlik %80 gibi ürkütücü bir boyuta ulaşırken, gençler arasında işsizlik oranı da %60 gibi tehlikeli bir orana yükselmiş durumda.

El-Hudari Gazze’de 1,5 milyon insanın dışarıdan gelen insani yardımlarla ayakta durduğunu, kişi başına düşen günlük gelirin ise iki dolar olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.