Gazze’de İş Yavaşlatma Eylemi Yapıldı

  • 23 Ocak 2015
  • 812 kez görüntülendi.
Gazze’de İş Yavaşlatma Eylemi Yapıldı

Uzlaşı hükümetinin, uzlaşma anlaşması şartlarına uymayarak Gazzeli memurların maaşlarını ödememeye devam etmesi sebebiyle Memurların Haklarının Savunulması İçin Sendika Komitesi bugün (23 Ocak Cuma) alınan bir kararla önümüzdeki hafta Gazze bölgesinde tüm bakanlıkların resmi organlarında öğle vakti saat 13.00’e kadar iş yavaşlatma eylemi düzenleneceği bildirildi. Eylemin yarından itibaren bir hafta boyunca (yani Filistin’deki haftalık tatil günü olan Cuma’ya kadar) sürdürüleceği ifade edildi. Bu arada memurların maaşlarının ödenmemesinden kaynaklanan sorunun çözümü için daha başka birtakım kitlesel eylemler ve etkinlikler de düzenleneceği bildirildi.

Eylemde Sağlık Bakanlığı’nın saat düzeninin, bu bakanlıktaki çalışma düzeninden dolayı farklı olacağı ifade edildi. Bu bakanlıkta eylemin bir saat önceden öğle 12.00’den itibaren sonlandırılacağı bildirildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nda bazı birimlerin de eylemin dışında tutulacağı belirtildi. Müstesna tutulan birimler ise şunlar: Rezervasyon, acil, kan bankası, doğum ve acil ameliyatlar, diyaliz, kreş, yoğun bakım, onkoloji ve kan.

Eylemleri organize eden sendika komisyonu tarafından ayrıca yapılacak eylem programıyla ilgili memurlara bilgi de verildi ve bu eylemlere destekte bulunmaları istendi.

Mahmud Abbas’ın güdümündeki Elhamdallah hükümeti verdiği sözlerin hiçbirini yerine getirmeyerek Gazze’deki memurların maaşlarını ödememe konusundaki ısrarını sürdürüyor. Bu yüzden uzlaşma anlaşmasında kayda bağlanmış olmasına rağmen Gazze bölgesindeki Hamas hükümeti döneminde işe alınmış binlerce memur aylardan beri maaşlarını alamıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.