Gazze’de İsrail Zindanlarında Tutulan Esirlere Destek Gösterisi Düzenlendi

  • 07 Haziran 2015
  • 859 kez görüntülendi.
Gazze’de İsrail Zindanlarında Tutulan Esirlere Destek Gösterisi Düzenlendi

Er-Re’y medya platformu, bugün (7 Haziran Pazar) Gazze’de işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerle dayanışma gösterisi düzenleyerek, esirlerin özgürlüğe kavuşmaları için onurlu bir esir takası anlaşması yapılmasını istedi.

Er-Re’y Haber Ajansı Genel Müdürü İsmail Es-Sevabite, Filistinli direniş gruplarına esirlerin ve direnişin şanına yaraşır bir esir takası anlaşması yapılması çağrısında bulundu.

“Boş Mideler” Savaşı’nın Siyonist düşmanın zindanlardaki esirlere yönelik ırkçı politikalarının ve baskılarının ne derece ağır olduğunu gösterdiğini belirten Es-Sevabite, işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren esirlerin hayatından, esir Hıdır Adnan ve esir Abdullah El-Bergusi’den, açlık grevi nedeniyle hayatları tehlikede olan tüm esirlerden işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade etti.

Arap Birliği’nden işgal zindanlarında tutulan esirler konusunu öncelikleri arasına almasını isteyen Es-Sevabite, uzun yıllardır süren esirler davasının uluslararası platformlara taşınması çağrısında bulundu.

Gösteriye katılan eski esirlerden Eymen Eş-Şeravine de, etkinliğin esirlerin kararlılığını artıracağını söyledi.

Eş-Şeravine, esir Abdullah El-Bergusi’nin zindan dışında ve zindan içinde olduğu gibi tek kişilik hücrede de işgalcileri korkutmaya devam ettiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.