Gazze’de şehitler sayısında artış

  • 07 Mayıs 2018
  • 1.404 kez görüntülendi.
Gazze’de şehitler sayısında artış

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinde 3 Filistinlinin şehid düştüğünü bildirdi.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, daha önce yaptığı yazılı açıklamada, Han Yunus kentinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Beha Abdurrahman Kadih (23) ve Muhammed Halid Ebu Rayde (20) isimli 2 Filistinlinin şehid olduğunu duyurmuştu.

Açıklamada başka detaya yer verilmedi.

Öte yandan İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada ise “İsrail askerlerinin Gazze’nin güney sınırındaki güvenlik tellerini geçmeye çalışan 3 kişiye ateş açtığı ve söz konusu kişilerden 2’sinin öldürüldüğü” belirtildi.

Filistinliler, 30 Mart’tan bu yana, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin İsrail sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise “sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006’dan beri Gazze’ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını” talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

Gösterilerin başından bu yana aralarında gazetecilerin ve çocukların da olduğu 50 Filistinli İsrail askerleri tarafından şehit edildi, binlerce Filistinli yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.