Gazze’deki İnsani Kriz Giderek Büyüyor

  • 29 Nisan 2016
  • 807 kez görüntülendi.
Gazze’deki İnsani Kriz Giderek Büyüyor

Haber kaynakları Gazze şeridinde insani facianın her geçen gün şiddetlendiğini ve kamuoyunu bu konuda kaygıları attığını belirtirken, bu durum aynı zamanda kuşatma altında bulunan savaşzede Gazze halkı için daha ölümcül şartları dayattığını gösteriyor. Bu şartlarda uluslararası yardım kuruluşları da korsan İsrail’in bölge halkına insani yardım ulaştırılması yolunda çıkardığı engellerin hakkında uyarıda bulunarak bu durum Gazze halkını daha ciddi bir şekilde tehlikeye attığını belirtiyor.

Siyonist rejim kuşatma altında tuttuğu Gazze halkına her türlü insani yardım ulaştırılmasına engel oluyor. Gazze’ye destek için gönderilen yardım konvoyları koordinatörü Usam Yusuf, siyonist askerler uluslararası yardım kuruluşlarının çalışanlarını sorguladığını ve Gazze şeridinde diplomatik temsilciliklerin izinlerini iptal ettiğini belirtiyor.

Bilindiği üzere korsan İsrail yaklaşık on yıldır Gazze şeridini kuşatma altında tutuyor ve bölgeye yakıt ve temel ürünlerin girişine izin vermiyor. Bu durum yoğun nüfusu bulunan Gazze şeridinde insani faciaya yol açtığı ve kuşatmanın ağırlaştırılması halkın su, gıda maddeleri, giyim ve ilaç gibi en temel ihtiyaçlarını karşılamakta ciddi sıkıntı çekmesine ve insani facianın patlak vermesine yol açtığı gözleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.