Gazzeli Esirler Maaşlarının Kesilmesine Tepki Gösterdi ​

  • 24 Nisan 2018
  • 1.933 kez görüntülendi.
Gazzeli Esirler Maaşlarının Kesilmesine Tepki Gösterdi ​

İşgal zindanlarında yatan Gazzeli esirler Filistin halkına ve dünyaya bir bildiriyle seslenerek, Filistin Yönetimi’nin maaşlarını kesmesini ve çocuklarının rızkıyla oynamasını kınadı.

Gazzeli esirler, Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, Filistin halkının her yıl Nisan ayının 17’sini Filistinli Esir Günü olarak andığını hatırlattı.

Filistinli Esir Günü’nün halkın işgal zindanlarında esir tutulan evlatlarının etrafında kenetlendiği simge bir gün olduğuna işaret edilen bildiride, o günde esirlerin kahramanlıklarının ve işgale karşı direnişlerinin anıldığına dikkat çekildi.

Gazzeli esirler, esirler davasının daima Filistin halkını birleştirdiğini ve görüş ayrılıklarının bir yana bırakılmasını sağladığını söyledi.

Maaşlarının kesilmesinin kendileri için şoke edici olduğunu bildiren Gazzeli esirler, siyasi anlaşmazlıkların bedelini esirlerin ve ailelerinin ödediğini ifade etti.

Gazzeli esirler, “Hiçbir gün, en kötü kabuslarımızda bile bir gün gelip maaşlarımızın kesilerek çocuklarımızın ve ailemizin ekmeğiyle oynanacağı aklımıza gelmemişti” dedi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, geçen yıl Nisan ayında Gazze Şeridi’ne bir dizi yaptırım uygulanmasını emretmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.