Gazzeli genç avukat plastik şişelerle tekne yaptı

  • 20 Nisan 2015
  • 1.231 kez görüntülendi.
Gazzeli genç avukat plastik şişelerle tekne yaptı

Filistinli genç avukat Muhammed Basim Ubeyd, işgal güçleri tarafından dört bir yandan kuşatma altında tutulan Gazze Şeridi sahilinde denize doğru açılırken oldukça mutluydu.

25 yaşındaki avukatın mutluluğu akrabalarından ve arkadaşlarından dört kişinin yardımıyla kendi elleriyle yaptığı basit teknede gizliydi.

Boş plastik şişelerle yaptığı tekneyle denize açılan avukat Ubeyd, yaptığı açıklamada, abluka nedeniyle Gazzeli birçok gencin yaşadığı rutini ve can sıkıntısını kırarak hayalini gerçekleştirmeyi başardığını söyledi.

Tekneyi tamamen yerel ve basit imkanlarla yaptıklarını bildiren Ubeyd, demir iskeletinin yanında yaklaşık bin adet boş plastik şişe kullandıklarını ifade etti.

Avukat Ubeyd, gören insanların “Şişe Tekne” adını verdiği teknenin yaklaşık 500 dolara mal olduğunu bildirerek, Gazzeli gençleri ablukayı kırmak için benzer girişimlerde bulunmaya davet etti.

Genç avukat, elleriyle yaptığı teknenin güvenilir olduğunu fakat kürekle hareket ettiği ve hafif olduğu için sahilden çok uzağa açılmaya elverişli olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.