Gazzeli Hasta Hale: Mahmut Abbas Neden Beni Öldürmek İstiyor?

  • 29 Nisan 2018
  • 1.097 kez görüntülendi.
Gazzeli Hasta Hale: Mahmut Abbas Neden Beni Öldürmek İstiyor?

Gazzeli hasta çocuk Hale, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın niçin Gazze halkına yaptırım uyguladığını hâlâ bilmiyor. Böbrek hastaları için gereken Recormon ilacının uzun süredir Gazze’ye sokulmadığını görmesi acısını daha da artırıyor. Bunu gören hasta çocuk soruyor: Ne yaptık, günahımız nedir?

Bir aydan fazla süredir Recormon iğnesini almayan Hale’nin ağrıları her geçen gün biraz daha artıyor. Bu durum karşısında ana babası da ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Filistin tv Merkezi daha önce konuyla ilgili yayınladığı haberde, Mahmut Abbas’ın yaptırımları nedeniyle böbrek yetmezliği yaşayan hastaların Recormon ilacından mahrum kaldıklarını ifade etmişti.

Hale El-Huş, 12 yaşında. Böbrek yetmezliğinden şikayetçi. Hastalığı nedeniyle Gazze’deki Er-Rantisi Çocuk Hastanesinde haftada 20 saat diyaliz makinesine bağlanıyor. Recormon ilacının Gazze’ye girişinin durdurulması hastalığına hastalık katıyor.

Filistin tv muhabirine konuşan Hale, durumunun gittikçe kötüleştiğini, bedeninin zayıf düştüğünü, bitkin ve yorgun olduğunu söyledi.

Bir aydan fazla süredir ilaçların geçişini durdurduklarını belirten Hale, yetkililerin bu kararlarından geri adım atıp ilaçların geçişine izin vermelerini umut ettiklerini ifade etti.

Bu ilaç, böbrek yetmezliği sonucu kanda azalan alyuvarların yerini dolduruyor.

Hale, 35 böbrek hastasıyla diğer binlerce hastanın dramını anlatan sadece bir örnek.

Konuyla ilgili muhabirimize bilgi veren bir hastane yetkilisi ise, Recormon ilacının 25 Mart’tan beri Gazze’ye girmediğini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.