Gazzeliler Ramazan Ayında Kudüs’e Gidip Cuma Namazı Kılabilecek

  • 18 Haziran 2015
  • 881 kez görüntülendi.
Gazzeliler Ramazan Ayında Kudüs’e Gidip Cuma Namazı Kılabilecek

İsrail yönetiminin, Gazze Şeridi sakinlerine ramazan ayında Kudüs’e gidip Mescid-i Aksa’da cuma namazı kılmaları için izin verdiği bildirildi.

Filistin Sivil İşler Başkanı Hüseyin eş-Şeyh düzenlediği basın açıklamasında, “İsrail yönetiminin ramazan ayı boyunca 400 Gazzeliye her cuma Mescid-i Aksa’da namaz kılma izni” verdiğini aktardı.

Şeyh, İsrail’in ayrıca “Gazze’deki 100 kişiye ramazan ayında haftada bir diğer şehirlerdeki akrabalarını ziyaret etmesine, 30 öğrenciye de Gazze-İsrail arasındaki Erez olarak bilinen Beyt Hanun Sınır Kapısı’ndan Ürdün’e seyahat etmelerine” izin verdiğini belirtti.

İsrail’in, 14 Mayıs 1948’de işgal ettiği Filistin topraklarında bağımsızlığını ilan etmesi sürecinde birçok Filistinli yerlerini ve yurtlarını terk etmek zorunda kaldı.

Öte yandan İsrail’in 8,5 milyonluk nüfusunun yaklaşık 2 milyonu, 1948 yılındaki savaş ve işgale rağmen yurtlarında kalarak İsrail vatandaşı olan Filistinlilerden oluşuyor. Tel Aviv yönetimi, söz konusu Filistinlileri “İsrailli Araplar” diye tanımlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.