Gazzelilerin uçurtma ve balonları siyonist İsrail’i korkuttu

  • 15 Haziran 2018
  • 1.742 kez görüntülendi.
Gazzelilerin uçurtma ve balonları siyonist İsrail’i korkuttu

Siyonist İsrail rejimi başbakanı Netanyahu, Filistinlilerin Gazze Şeridi’den yangın çıkarıcı balon ve uçurtmalarının İsrail için ciddi bir soruna neden olduğunu söyledi.

Netenyahu, teknolojinin uçurtma ve balonları önlemede yetersiz kaldığını itiraf ederken, Filistinli gençler, dün yaptıkları açıklamada bayramın ilk günü Gazze Şeridi sınırından işgal altındaki topraklarda yer alan Yahudi yerleşkelerine yangın çıkarıcı binlerce balon ve uçurtma göndereceklerini açıkladılar.

Uçurtma birimi dün (14 Haziran Perşembe) düzenlediği basın toplantısında, bayram sabahı Gazze Şeridi sınırından Yahudi yerleşkelerine doğru 5 bin balon ve uçurtma göndereceklerini bildirdi.

Gazze Şeridi’ne uygulanan ablukanın şiddetlendiğini ve işgal güçlerinin saldırılarının sürdüğünü belirten Filistinli gençler, Büyük Dönüş Yürüyüşü’nün devam ettiğini ve Yahudi yerleşimcilerin arazilerini balonlar ve uçurtmalarla yakacaklarını ifade etti.

Uçurtma biriminin onlarca dönüm arazi ve işgal ordusuna ait alanları yaktığını bildiren gençler, “Bizden gasp edip ektikleri arazileri onlar için cehenneme çevireceğiz ve o toprakların bizim olduğunu göstereceğiz” dedi.

Uçurtma birimi üyelerinden biri basın toplantısında yaptığı konuşmada, hedeflerine ulaşıncaya kadar tüm güçleriyle mücadeleye devam edeceklerini belirterek, Gazze Şeridi’ne uygulanan abluka kaldırılana kadar Yahudi yerleşimcilerin güven ve istikrar yüzü görmeyeceklerini söyledi.

Filistinli gençler, “Ablukanın ateşi artık sadece bizi yakmayacak” diyerek, 40 kilometreden daha uzağa gidebilen balonlar geliştirdiklerini ifade etti.

Bu arada siyonist işgal rejiminin, Filistinli Müslümanların Mescidi Aksa’ya ulaşmalarını engellemek amacıyla birçok uygulamaya başvurmasına rağmen yine bugün (15 Haziran Cuma) on binlerce Filistinli Müslüman Ramazan bayramı namazını Mescidi Aksa’da kıldı. İşgal rejiminin uygulamalarından dolayı on binlerce kişinin de Mescidi Aksa’ya ulaşması engellendi.

Mescidi Aksa’da namaz kılabilenlerin genellikle Kudüs ahalisinden ve 1948’de işgal edilmiş bölgeden olduğu Batı Yaka bölgesinden ise çok az kişinin gelebildiği çünkü işgal rejiminin bu bölgeden gelenlere pek çok engel çıkardığı ve sadece yaşlılardan az sayıda insanın ulaşabildiği, gençlerin gelmesinin ise tamamen engellendiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.