Gazze’nin Mısır Sınırında Güvenlik Tedbirlerinin Artırılacağı Bildirildi…

  • 30 Ocak 2015
  • 724 kez görüntülendi.
Gazze’nin Mısır Sınırında Güvenlik Tedbirlerinin Artırılacağı Bildirildi…

Mısır’ın Sina bölgesinde ordu mensuplarına yönelik olarak dün akşam (29 Ocak Perşembe) gerçekleştirilen ve çok sayıda askerin hayatını kaybettiği, onlarca askerin de yaralandığı ve Beytu’l-Makdis’in Yardımcıları (Ensaru Beyti’l-Makdis) adlı selefi örgütün üstlendiği eylemlerden dolayı Gazze’nin Mısır sınırı boyunca güvenlik tedbirlerinin artırılacağı ifade edildi.

Filistin İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik birimleri tarafından bugün yapılan açıklamada Mısır ordusundan çok sayıda asker ve subayın hayatını kaybettiği veya yaralandığı eylemlerin ardından güvenlik organlarının Gazze’nin güneydeki Mısır sınırı boyunca güvenlik tedbirlerini artıracağı ifade edildi. Açıklamada Sina’da yaşanan olayların üzücü olduğu ifade edilerek tüm ihtimallerin göz önünde bulundurularak gerekli tedbirlerin alınacağı bildirildi.

Dün akşam Sina’da askeri hedeflere yönelik olarak düzenlenen, kırktan fazla asker ve subayın hayatını kaybettiği onlarca askerin de yaralandığı eylemleri üstlenen Ensaru Beyti’l-Makdis adlı örgütün çalışmalarını daha çok Sina’dan organize ettiği biliniyor. Ancak Mısır istihbaratı ve güvenlik organları tarafından yapılan açıklamalarda bu örgüte Gazze’deki selefi akımların mensuplarından da katılanlar olduğu iddia edilmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.