Geleceğe Küresel Yürüyüş: Erbain

  • 17 Kasım 2016
  • 951 kez görüntülendi.
Geleceğe Küresel Yürüyüş: Erbain

Dünyanın çeşitli bölgelerinde eşine az rastlanır bir çoşku ve heyecan var bu günlerde. İnsanlar yüzlerce,binlerce gruplar halinde aynı maksada doğru hareket halindeler. O maksat Necef’tir. Dünyanın en büyük yürüyüşüne başlamak,milyonlar deryasına katılıp Necef- Kerbela arasındaki 90 Km’lik mesafede yürümek için yollara düşmüş bulunuyorlar.

Erbain merasimleri zahirde Kerbela şehitlerini, özellikle de şehitlerin seyyidi İmam Hüseyn’i anmak için düzenlense de gerçekte geçmişe değil geleceğe doğru bir yürüyüştür. Anmanın ötesinde anlamaktır.
Irak’a gitme imkanları olmayanlar ise bulundukları ülkelerde sembolik olarak Erbain Yürüyüşü düzenlemekteler. Bu yürüyüşlere sembolik demek aslında doğru değildir, Huseyn’in(as) mesajını zamanımızdaki insanlara anlatmak, gelecek nesillere taşımak için herkes bulunduğu her yerde yürüyüşler tertiplemeli, bu yürüyüşe katılmalı, en azından yürüyüşlere katılanlarla dayanışma ve yürek birliği içinde olmalıdır.

Her ne kadar bu yürüyüş şimdilik çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu Müslümanlar tarafından yapılsa da gerçekte dünyanın tüm mustaz’af, hakkları ellerinden alınmış ve mazlum bırakılmış halklarının adalete, adil bir küresel düzene doğru yürüyüşüdür.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.