Gençlerimiz Üniversite Sınavıyla Boğuşurken, Suriyelilere Özel Üniversite Fırsatı!

  • 17 Ocak 2015
  • 1.428 kez görüntülendi.
Gençlerimiz Üniversite Sınavıyla Boğuşurken, Suriyelilere Özel Üniversite Fırsatı!

      Gençlerimiz Üniversite Sınavıyla Boğuşurken, Suriyelilere Özel Üniversite Fırsatı!

      Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel Suriyeli gençlerin eğitimi için bir üniversite açmayı planlıyor. Gerekli izinler alınırsa okul bu sene eğitim faaliyetlerine başlayacak. İlk kampüs Hatay’da açılacak.

“Türkiye’de resmi rakamlara göre 1.6 milyon civarında Suriyeli bulunuyor. Bu insanlar arasında eğitimine devam etmesi gereken ciddi bir genç nüfus da var. Fakat bu öğrencilerin Türkiye’de eğitimlerine devam edebilmeleri için dil önemli bir sorun olarak görülüyor. Bu noktada Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’in bir üniversite projesi var. New York’ta bir eğitim ödülü alırken AP’ye yaranmak için konuşan Yücel, “Biz bu insanları eğitmek zorundayız. Eğer onlar eğitilmezlerse kendi ülkeleri için ve Türkiye için büyük sorun olurlar” diyor.

İZİN ALINIRSA BU SENE EĞİTİM VERECEK

Yücel’in kurmak istediği üniversite Türkiye’nin Suriye sınırına yakın illerde birkaç kampüs şeklinde yapılacak. İlk kampüs Hatay’da olacak. Eğer devletten gerekli izinler alınırsa okulun 2015-2016 eğitim yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. Okulda dersler Türkçe, Arapça ve İngilizce verilecek. Kurulması planlanan üniversitenin ilk sene 1500 öğrencisi olması bekleniyor. Ayrıca okulda 400 Suriyeliye de iş imkanı sağlanacağı ifade ediliyor. Enver Yücel Suriyelilerin eğitim masraflarını karşılayacak durumda olmayacaklarını bu yüzden devlete, vakıflara ve hayırseverlere destek için başvuracaklarını belirtiyor. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.