Genelkurmay Başkanı: Ruslar, İran İHA’ları peşinde

  • 25 Eylül 2016
  • 1.273 kez görüntülendi.
Genelkurmay Başkanı: Ruslar, İran İHA’ları peşinde

İran Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammet Bakıri, Rusya’nın İran’ın ürettiği İHA’ların peşinde olduğunu belirterek, ülkesinin askeri açısından güçlü olduğuna dikkat çekti.

Yüksek Ulusal Savunma Üniversitesi’nde yeni eğitim-öğretim yılı münabesetiyle konuşma yapan İran Genelkurmay Başkanı, Kutsal Savunma Haftası’na değinerek, 8 yıllık İran-Irak Savaşı’nda şehit olanların nasıl fedakarlık yaptıklarını anlattı.

Teknolojinin önemini anlatan Genelkurmay Başkanı, Suriye’deki terör örgütü mevzilerini İHA’larla yerle bir edebilecek hava savunma kapasitesine sahip olduklarını belirterek, Amerika’nın bu tür İHA’lara sahip olduğunu ve Siyonist rejimin de Amerika’nın yardımıyla sahip olabileceğini söyledi.

Tümgeneral Bakıri, Rusya’nın İran’ın ürettiği İHA’ların peşinde olduğunu belirterek, ülkesinin askeri açısından güçlü olduğuna dikkat çekti.

Yüksek Ulusal Savunma Üniversitesi’nin önemine değinen Tümgeneral Muhammed Bakıri, bu üniversitenin İran’ın milli güvenliği, ulusal stratejisi ve savunma gücünü aktarmada önemli bir rol oynadığını dile getirdi.

Sözü edilen üniversitenin diğer üniversitelere nazaran yerinin daha önemli olduğunu vurgulayan Genelkurmay Başkanı, burada teoriden pratiğe geçen bilgilerin diğer İslam ülkelerine taşımaya aday oldukalarını söyledi. Bakıri, üniversitenin bu seviyeye ulaşması için de gereken yerlere talimat verdiğini de sözlerine ekledi.

Konuşmasında sık sık Yüksek Ulusal Savunma Üniversitesi’nin önemine atıf yapan Bakıri, İran’ı çevreleyen düşmanların çok olduğunu ve bu düşmanlara karşı mücadelede de bu üniversitenin geliştireceği projolerin önemli olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.