General Abdullah Iraki: DEAŞ’ın ortadan kaldırılması yakında gerçeğe dönüşecek

  • 28 Eylül 2017
  • 1.244 kez görüntülendi.
General Abdullah Iraki: DEAŞ’ın ortadan kaldırılması yakında gerçeğe dönüşecek

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan Vekili General Abdullah Iraki, Şehit Mohsen Hoceci’nin cenaze töreni zirvesinde gazetecilere yaptığı konuşmasında İran halkını bu merasime gösterdiği yoğun katılımından dolayı takdir ederek, “Milletimizin bu yoğun katılımı, İranlıların her çeşit görüş, grup veya yaklaşıma ait olmalarına rağmen şehit, şehadet ve değerlerin ortada olduğu zaman birlik ile beraberlik oluşturarak inkılap, İslam ve velayetin yolunu devam ettirmelerini ispatlıyor” ifadelerinde bulundu.

Şehit Hoceci’nin intikamının ne zaman DEAŞ terör örgütünden alınacağına yönelik sorulan bir soruya ise General Abdullah Iraki, şöyle yanıt verdi: Biz tüm şehitlerimizin öcünü onların yollarını sürdürme ile hak ve hakikatı savunma ve dünya üzerindeki mazlumları destekleme vasıtasıyla alacağız.

Sulta düzeninin bulunduğu her yerde kendilerinin de meydanda yer alıp mücadele ettiğini kaydeden Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan Vekili, “Biz tüm şehitlerimizin intikamını yollarını devam ettirerek alacağız ve sadece aniden bir veya iki günlük geçici süreçler içerisinde bunu yapmayacağız” şeklinde konuştu.

General Iraki konuşmalarının bir diğer kısmında ise şöyle dedi: Halihazırda pratik olarak Suriye, Irak ve İran’ın dört bir köşesinde tekfiri örgütlere karşı mücadele edip ülkeye kalıcı bir güvenlik ve istikrar armağan ediyoruz. Bu güvenlik ise İnkılap, İslam ve velayet izinde adım atan vatan evlatlarının uyumadan gece gündüz ortaya koyduğu çabaları neticesinde sağlanmıştır.

Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri Komutan Vekili son olarak Kudüs Güçleri Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin gelecek 3 ay sürecinde DEAŞ’ın imha edileceğine ilişkin açıklamalarını da şu şekilde değerlendirdi: Tümgeneral Süleymani her zaman stratejik haberleri açıklar. Bu haberin de yakın gelecekte gerçeğe dönüşmesini temenni ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.