General Aştiani: Önceliğimiz İSK’nın gücünü takviye etmektir

  • 29 Ağustos 2021
  • 1.361 kez görüntülendi.
General Aştiani: Önceliğimiz İSK’nın gücünü takviye etmektir

İslami İran’ın yeni Savunma Bakanı General Muhammed Rıza Karayi Aştiani, bakanlığın önceliği İSK’nın gücünü takviye etmek olduğunu belirtti.

Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen devir teslim töreninde konuşan yeni Savunma Bakanı General Aştiani, tehditlere karşı silahlı kuvvetlerin askeri gücünü takviye etmek ve yine savunma sistemlerini ve askeri teçhizatı geliştirmek bakanlığın öncelikli görevlerinden biri olduğunu belirtti.

Devir teslim töreninin kulisinde de açıklama yapan General Aştiani, Savunma Bakanlığı’nın zati görevi olan en önemli önceliği tehditlere karşı silahlı kuvvetlerin askeri gücünü takviye etmek ve savunma sistemlerini ve askeri teçhizatı geliştirmek ve gelecekte yeniliklere imza atmak olacağını vurguladı.

General Aştiani ayrıca, yürüttükleri araştırmalarda da yeni teknolojilerin ve yeni silahların peşinde olacaklarını kaydetti.

Eski Savunma Bakanı General Emir Hatemi de törende yaptığı konuşmada, elektronik savaşta çok iyi konumda olduklarını, bugün dünyanın 42 ülkesine ihracat yaptıklarını, İran yapımı İHA’lar birçok ülkeden rağbet gördüğünü belirtti.

Savunma Bakanlığı’nda devir teslim töreni Genel Kurmay Başkanı General Bakıri’nin katılımı ile gerçekleşti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.