General Bakıri: Afganistan halkı, ABD’nin büyümekte olan komplosu ile mücadele edecek

  • 06 Şubat 2018
  • 885 kez görüntülendi.
General Bakıri: Afganistan halkı, ABD’nin büyümekte olan komplosu ile mücadele edecek

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Amerikalılar’ın IŞİD’i Afganistan’a taşımaya ilişkin yeni komplosuna işaretle, Afganistan halkının Amerikalılar’ın büyümekte olan bu komplosuna karşı koyacağını kaydetti.

Gazetecilere açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, ABD’nin Güneybatı Asya’da varlığını sürdürmek için bölgedeki krizleri bahane olarak kullandığını belirtip şöyle dedi: Bölgemiz güvenli bir alana dönüşürse kuşkusuz onlar ordularını toplayarak burayı terk etmeli; ardından da bölgedeki ülkeler gerekli güvenliği sağlamaya çalışmalı.

Tümgeneral bakıri sözlerini şöyle sürdürdü: ABD, Irak ile Suriye’de DEAŞ ve ona benzer organize terör örgütlerinın toprak kaybıyla yüzleştiğini görünce tüm teröristleri Afganistan’a yerleştirmeye çalışıyor ve işte böylesi nedendenlerden dolayı da bu ülkede patlama, terör ve yeni cinayetlerin ortya çıkışına tanık oluyoruz.

Genelkurmay Başkanı ilaveten, “Kanaatimizce bu girişim aslında ABD’nin artmak üzere olan bölgesel komplolarından kaynaklanmaktadır, ancak aziz komşumuz Afganistan’ın değerli halkının, omuz omuza yaslayarak bunlara karşılık vereceğinden hiç kuşkumuz yok. ABD destekli herhangi bir terör örgütünün bölgemizde bulunmamasını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

İslam İnkılabı’nın zafer yıldönümü anısına yapılacak 11 Şubat gösterilerine de değinen Tümgeneral Bakıri, sözlerine şunları ekledi: 11 Şubat farklı eğilimlerle gruplardan oluşan tüm halkın birleştiği milli bir gündür. İslami düzeni onaylayan, Anayasamıza oy veren ve devleti sonuna dek destekleyen herkes 11 Şubat gösterilerine katılarak düşmanlara birlik mesajı vermelidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.